Sommar – då renoverar jag inne

Det kanske är lite motsägelsefullt att hålla på och renovera och böka inne i huset när det börjar bli sommar – själva idén med sommaren är ju att man ska vara ute och njuta av vädret och syssla med alla de sysslor som hör sommaren till, typ klippa gräs, fixa i trädgården och renovera eller bygga något ute. Det känns som en självklar del av den svenska folksjälen att göra på detta sätt och det är väl fint och så, men jag har aldrig varit någon som brytt mig speciellt mycket om traditionerna. Jag gillar att gå mot strömmen och det finns mycket att vinna på det!

Gör alltid tvärtom mot alla andra

Det finns väldigt mycket att vinna på att utnyttja säsonger. Jag är en sådan människa som vill ha så bra saker som möjligt, men jag är samtidigt inte redo att köpa dem till upptrissade priser – som många gånger är fallet när det är säsong för olika grejer. Ta bara en sådan sak som utemöbler, grillar och badkläder. Det ser jag till att köpa i november eller i december, helt enkelt för att det är betydligt billigare då och inte ett lika stort intresse för de produkterna. Många gånger är det också så att dessa produkter är det årets modeller, som inte har blivit sålda, och företag behöver skapa utrymme för att åter fylla lagren med nästa säsongs produkter. Också en anledning till att göra saker och ting billigare.

Det är så här jag tänker när jag nu kommer att renovera inomhus. Det är visserligen inte riktigt samma grej med att byta golv kanske som det är med utemöbler, men det finns fortfarande en poäng med det. När fokus i samhället flyttas till utemiljön så glömmer man lätt innemiljön. Innemiljön är istället någon man helst av allt renoverar när det är kallt och vidrigt ute, så att lägga om golvet inne under sommaren är med andra ord något som inte många gör. Det betyder att konkurrensen om produkterna inte är direkt hög, samtidigt som priserna hålls nere när intresset inte är som det brukar vara under övriga säsonger.

Jag är riktigt sugen på ett parkettgolv, av den enkla anledningen att det är ett golv som bara blir vackrare ju mer det slits. Parkettgolv har också egenskapen att det kan slipas ett antal gånger, vilket gör att det kommer att hålla i många, många år. Så nu till semestern kan ni räkna med att hitta mig inomhus, medan resten av området bygger altaner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *