Nytt år, ny blogg!

fyverkerierJag rivstartar det här året med min alldeles nya blogg, välkommen hit!

Det är i musiken som det händer. Där kulturen på något sätt når sin främsta höjd, där det kommersiella blandas med det nischade och okända. Det är i musiken som människor växer, där de känner sig hemma, där de får utlopp för sina känslor, tankar och samtidigt kan koppla det till sina upplevelser och erfarenheter. Det går med andra ord inte underskatta den rollen som musiken har för människors liv, och på så sätt blir också festivaler själva refrängen av en låt, där den främsta och bästa kontakten till musiken finns, förutsatt att man inte spelar själv.

Det är det här som den här bloggen kommer att handla om. Det blir ett epos för musiken och festivaler i synnerhet, där ”min egen” festival Umeå Open får stå som den stora källan till musik, upplevelser och känslor. Jag är stolt över att vara umebo, och jag är stolt över det stadens människor gör för varandra. Det handlar om att ge varandra möjligheterna till att utforska sig själva, och att erbjuda invånare, och besökare, en plats att samlas på och uttrycka ett gemensamt intresse och dela erfarenheter med varandra.

Genom den här bloggen så hoppas jag på lite olika saker för er besökare. Dels så hoppas jag att min passion för musiken skiner igenom, där ni upptäcker nya sätt att se på popmusiken och kanske inspireras till att upptäcka något nytt band. Dessutom hoppas jag på att jag porträtterar Umeå som stad på ett lockande och intressant sätt, för vi älskar att få besök. Kanske blir jag tungan på vågen som får er att besöka Norrland för första gången. Utöver det kommer också bloggen att handla om mig. Välkommen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *