Nu blir det ny cykel

Jag har bestämt mig för att köpa en ny cykel. Anledningen till det är att min gamla cykel är typ 15 år gammal och jag trivs inte med den. Det gör att jag sällan använder den, vilket är synd för jag borde verkligen se till att röra på mig mer i vardagen. Med en ny cykel tror jag att jag skulle cykla mycket mer, och då kanske inte enbart när jag behöver ta mig någonstans utan jag kanske också skulle börja cykla bara för att cykla, för träningens skull alltså.

Vad ska man välja?
Nu har jag inte så mycket kunskap om cyklar, men jag vet att jag vill ha en cykel som är lite sportig men inte för avancerad. Den ska helt enkelt fungera som en vanlig smidig cykel som man kan ta sig från A till B med och samtidigt ska jag som sagt kunna använda den lite till träning också, och då tänker jag att det i alla fall behöver ha någon slags terrängegenskaper eftersom man kanske cyklar mer på grusvägar/skogsvägar och liknande om man ger sig ut och tränar.

Jag har kikat lite på bmx cyklar från Sportson och tycker att det verkar passa mig ganska bra. Bra prisklass är det också då jag inte vill

Bild lånad från Sportson
Bild lånad från Sportson
lägga allt för mycket pengar på en cykel, men samtidigt måste den ju få kosta lite också om man vill ha kvalitet. Så det känns ganska lagom. Den som faller mig mest i smaken heter Scott Volt-X 10 och ska jag vara ärlig så är det på grund av utseendet då jag tycker att den har en läcker färg. Men jag tror å andra sidan att jag skulle kunna välja vilken som helst och bli nöjd med tanke på att jag inte har några jättestora krav direkt och alla verkar vara bra cyklar, så varför skulle jag inte kunna gå på utseendet? Nu råkade den vara bland de dyraste också, men det gör mig inget då jag som sagt vill att det ska vara bra kvalitet och då även de högre priserna på Sportsons bmx känns överkomliga. Så det är nog ingen omöjlighet att det blir den.

Nu längtar jag faktiskt efter att få ge mig ut och cykla. Gärna med musik i öronen men det är lite vanskligt då man ju verkligen behöver sin hörsel när man cyklar. Annars kan man bli en trafikfara, både för sig själv och för andra. Det gäller ju att höra om det kommer bilar bakom en eller så. Men kanske kan man köra lite med musik om man är ute och tränar på mer ensliga vägar. Annars får jag väl köra med högtalare så att jag hör både musiken och omgivningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *