Hello Saferide till Umeå Open

hello-saferideDet här är en mycket god nyhet: http://www.dn.se/kultur-noje/musik/hello-saferide-pa-sverigeturne/. Annika Norlin, som gått under sitt eget namn som artist under en lång tid tillbaka, återvänder nu till rötterna och det ska bli alldeles fantastiskt att få beskåda detta. Jag var med på den tiden då Annika debuterade småskaligt som Hello Saferide, och det var helt makalös musik hon stod för vid den tiden. Om det nya kommer att vara någotsånär likt det som hon redan tidigare har levererat så är det inga tvivel om att hon kommer att slå stort, för nu är hon ett betydligt större namn i branschen än vad hon varit tidigare.

Om jag inte minns helt fel så är också historien bakom Annikas artistnamn ganska intressant. Det handlade om att hon åkte taxi, i vad jag tror var New York, och att det var en speciell taxichaufför som alltid välkomnade sina passagerare med uttrycket ”Hello, Saferide!” för att intyga för sina kunder att det var en taxiresa som skulle vara säker. Det är såklart en trygghet att höra, för det finns alldeles för många berättelser om människor som har råkat illa ut när det har åkt tillsammans med en taxi som haft oärliga uppsåt.

Jag är helt övertygad om att det kommer att bli en fröjd att bevittna Annika ”Hello Saferide” Norlin på Umeå Open. Det säger dessutom ganska mycket om festivalen i sig att de år efter år bokar artister som är intressanta och på tapeten, vilket gör mig väldigt taggad på mars månad 2015. Det kommer att bli magiskt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *