Fotbollsintresset

arsenalSom så många andra människor i vårt avlånga land så har också jag ett väldigt stort intresse för allt som har med fotboll att göra. Dels att själv spela det, men också följa fotbollen i Sverige och i utlandet. Det är, när jag tänker på det, ganska märkligt att just fotbollen har blivit Sveriges nationalsport, eftersom vi är ett land som mer är kända för vinteridrotter. Men det går knappast att ta ifrån oss vårt massiva fotbollsintresse, och framför allt det intresse som vi har för utländska klubbar, där England är landet som erbjuder den fotboll som intresserar oss allra mest.

Så är det också för mig. Jag har ett favoritlag i England som jag har haft sedan unga år, där det är Arsenal som gäller för mig. Det är en anrik klubb i England, som konkurrerar om utrymmet i Englands huvudstad London. Arsene Wenger är sedan riktigt lång tid tillbaka klubbens pappa på flera sätt och vis, och jag har svårt att se hur någon skulle kunna fylla hans skor. Det är en stor man som har roddat ett stort lag och det är med lite förskräckelse som jag inser att han kommer att behövas bytas ut snart.

När det gäller min egen fotbollskarriär så sträcker den sig inte längre än till division tre. Med mina mått mätt så är jag ändå nöjd att över att kunnat nå så högt, för gudarna ska veta att konkurrensen är knallhård. Numera är det inte fotboll på seriös nivå som spelas, utan jag är mycket nöjd med klubben i division sju som jag representerar nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *