Det genuina i LP-skivan

Som ni säkert förstått så är jag ute efter en känsla när jag lyssnar och spelar musik. Det har visserligen inte blivit så mycket eget spelande, men när det kommer till lyssningen så försöker jag se till att musiken är min följeslagare i princip allt jag gör, allt från radion på jobbet, till Spotify i lurarna när jag handlar, åker buss eller tränar. Det är alltså betydligt mer ovanligt att se mig i ett läge där musik inte spelas än motsvarigheten, och ska man umgås med mig så kommer man behöva inse att mitt liv har en kuliss av musik, alltid närvarande.

Det är många som har CD-skivor samlade från tiden de sålde som mest, men i och med att utvecklingen gått snabbt fram, så har CD-skivan egentligen spelat ut sin roll. Men det som CD-skivan konkurrerade ut är det som nu istället är på frammarsch igen, nämligen LP-skivan. Just när det gäller den äkta känslan så blir det knappast bättre än att spela upp musiken via LP. Det blir ett helt annorlunda ljud jämför med CD-skiva och streaming, musiken känns mer rå och får en fysisk gestalt, och det är många idag som har börjat samla på dessa skivor igen.

Det är dessutom många artister som har uppmärksammat det här intresset, och det har blivit allt vanligare att artister också släpper sina senaste skivor på just LP-plattor. Givetvis har jag också en ganska stor samling med den typen av skivor och jag kommer se till att den växer till sig ytterligare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *