Bilen har fått nya glasögon

Jag har länge åkt runt med en bil som har sett sina bättre dagar. Det har varit både det ena och det andra när det kommer till problemen, men det har mestadels handlat om sådant som jag har lyckats fixa själv. På så sätt är den här bilen något av ett upplärningsfordon för mig, för det har verkligen blivit så att den har lärt mig mycket om hur bilar fungerar och vad som är vad. Det är tack vare den som jag har lärt mig detaljerna och vad som behövs i olika lägen, och det var definitivt inte vad jag hade förväntat mig när jag köpte den. Jag har aldrig sett mig som en mekare av bilar, men det har faktiskt blivit så tack vare min bil, och det är jag ändå rätt glad över.

Vissa saker fixar man inte själv
Men det går till en viss gräns. Det finns vissa delar på bilen som jag nog aldrig kommer att kunna klara av att fixa själv, och en sådan sak är vindrutan. Jag har ingen aning om vad man måste göra eller hur man lagar, och jag har provat några grejer på stenskott som jag har, men det har aldrig blivit riktigt bra. Det som jag har kommit att inse är helt enkelt att jag behöver byta vindrutan helt och hållet, för det är inte bara stenskott som finns i den, det är också ett antal sprickor. Av vad jag har lärt mig så är det direkt farligt att åka runt med en ruta som ser ut på det sättet, för det kan nämligen spricka helt och rasa ihop och det skulle jag definitivt inte vilja när jag ligger i 110 på motorvägen.

vindruta

Så jag får helt enkelt inse mina egna begränsningar när det gäller bilar, oavsett hur mycket jag än kan lära mig. Att byta glas på en bil är nog aldrig något som jag ens skulle våga mig på, så det är bättre att låta experterna göra det. Dessutom skulle mina halvtaffliga försök ändå bli tämligen misslyckade, och då är det bättre att göra rätt från början. Jag tror dessutom att jag inte kommer att behöva byta vindruta speciellt ofta, så det här blir verkligen en engångsföreteelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *